bästadatorn

Gamingtillbehör - Topp 5

Hem / Gaming tillbehör

Rätt gamingtillbehör kan ta både ditt spelande och din gaminghörna till nästa nivå. Här har vi en lista på de tillbehör och extraprylar som annars lätt kan förbises.

Gamingstol

Även en billig gamingstol kommer vara designad för att fungera bra vid intensiva eller långa sittningar vid din speldator trots att den kanske inte har alla funktioner som en dyrare gamingstol kommer med. DPJ.se erbjuder bland annat denna bästsäljande kontorsstol eller gamingstol om du så vill.

Även en billig gamingstol är en investering och det är bra att kolla garantier och service från försäljaren om något skulle gå sönder. Denna modell passar för 6-8 timmars sittande, har en justerbar sitthöjd och höj- och sänkbart nackstöd. Även armstäden är justerbara. Du får mycket stol för pengarna om du väljer denna lite enklare och prisvärda modell. Denna återförsäljare har dessutom fler modeller om du vill ha fler alternativ.

Datorhållare

En datorhållare är något som många förbiser när de planerar sin datorhörna, detta är dock helt klart ett misstag. En datorhållare under skrivbordet frigör mycket utrymme ovanpå skrivbordet och håller samtidigt datorn borta från golvet där den annars skulle suga åt sig massor av damm. Det finns många olika utformningar på datorhållare, DPJ.se har flera olika varianter. Alla typer håller ditt skrivbord snyggt och öppet och underlättar städningen oerhört mycket.

Laptophållare till ditt skrivbord finns både som ställ som ger dig en bättre arbetsvinkel och som hängande plattor som sparar plats och håller en låg profil. CPU-hållare finns både som fasta ställningar och hängande i spännband. Fasta ställningar är väldigt stabila och lätta att ta bort din dator från. Spännbandsversionen är mycket mer flexibla och klarar alla chassi-storlekar, det är dock något krångligare att montera datorn i dessa.

Musmatta XL

En musmatta är självklart att ha på ditt skrivbord. Det ökar livslängden på musen och ger dig mycket bättre glid och precision över ytan. En sak som tyvärr kan vara irriterande är när du drar din mus för långt eller när din musmatta har flyttats från där du är van vid att ha den. Den enklaste fixen för detta är att skaffa dig en musmatta i XL-storlek som ligger under både mus och tangentbord och som täcker det mesta av ditt skrivbord.

En XL musmatta ligger stadigare och ger även ett bättre och mjukare stöd åt dina armar och handleder när du använder tangentbordet. Vi rekommenderar en musmatta som är minst 850 mm bred och 350 mm djup för att lätt passa med ditt tangentbord och mus. På inet.se kan du lätt filtrera på bredd och djup.

Högtalare

Gaminghörlurar i all ära, men efter ett par timmar i stolen kan det kännas lite instängt. Högtalare är helt klart värt investeringen och skrivbordet är en bra plats att ha ett par kvalitativa högtalare som du kan använda när du vill. Vilket som ger bäst ljudkvalitet är i slutändan subjektivt men högtalare har en fördel då de kan använda större element. Högtalare ger dig också en mer öppen och fri känsla i stället för hörlurar som blir varma och obekväma efter lång användning.

Tips! För att byta mellan olika högtalare och hörlurar enkelt kan du ladda ner SoundSwitch från aaflalo.me eller Audio Switcher från audioswit.ch/er. I båda program kan du ställa in kortkommandon för att byta och hantera vilka enheter du ska växla mellan.

Olika typer av tangentbord

Du kan spara mycket plats på ditt skrivbord och få ett bra gamingflöde med rätt tangentbord som passar dig och din stil. Det finna många olika formfaktorer och alla har sina för- och nackdelar.

Fullstort tangentbord – Fullsize

Ett fullstort tangentbord är det mest mångsidiga tangentbordet och du har tillgång till alla tangenter alltid. Det negativa är att den tar ganska mycket plats och det är långt ifrån alla som har nytta av num-paden till höger. Det är den vanligaste typen av fristående tangentbord.

TKL tangentbord

På ett TKL tangentbord har de tagit bort num-paden men behåller funktionstangenter, piltangenter och navigationskluster. Ett TKL är det format som de flesta klarar sig väldigt bra med och det sparar väldigt mycket utrymme på ditt skrivbord om du inte har användning för en num-pad.

75% tangentbord

Ett 75% tangentbord har lika många knappar som ett TKL men alla knappar är satta väldigt tight och har inget dött utrymme. Tangentbordet blir helt klart mindre och påminner mer om hur många laptoptangentbord ser ut.

Compact tangentbord

Ett compact tangentbord, även kallat 60% tangentbord, är ett av de minsta formerna på tangentbord du kan få. Tangentstorleken är inte så förändrad, men funktionstangenter, navigationskluster (insert, delete, home, end, page up och page down), num-pad och piltangenter är bortplockade för att få ett så kompakt tangentbord som möjligt.

65% tangentbord

65% är något större och lägger tillbaka piltangenter och några tangenter från navigationsklustret (oftast home, page up, page down). Det gör att 65% tangentbordet är en rad bredare än 60% men fortfarande väldigt kompakt.