Extrem Dator / PC - Laptop & Stationär

Ska du köpa en ny extrem dator (laptop / stationär) och vill veta vilken modell som är den mest prisvärda på marknaden just nu? Då har du kommit helt rätt! På den här sidan ger vi två förslag på extrema PC för dig som vill köpa en från känd datorbutik.

För dig som är på jakt efter en ny extrem laptop föreslår vi att du i första hand tar en närmare titt på (namn på modell) som är en mycket prisvärd bärbar dator med bland annat en Intel Core i5-processor, 6 GB DDR4-minne, SSD och 14" FHD-skärm. Operativsystemet Windows 10 och Office 365 ingår. Ett av marknadens bästa laptop-köp! Inhandlas från butiken via länken ovan! Givetvis med snabb leverans, fri frakt, säker betalning och 30 dagars öppet köp!

För dig som är på jakt efter en ny extrem stationär dator föreslår vi att du i första hand tar en närmare titt på (namn på modell) som är en mycket prisvärd desktop-PC med bland annat en 4-kärnig Intel-processor, 8 GB DDR4-minne och SSD (Solid State Drive). Operativsystemet Windows 10 ingår. Ett av marknadens bästa stationära dator-köp! Inhandlas från butiken via länken ovan! Givetvis med snabb leverans, fri frakt, säker betalning och 30 dagars öppet köp!

Om våra förslag på länkarna ovan av någon anledning inte faller dig i smaken (du kanske letar efter en ännu bättre PC?) föreslår vi att du tar en närmare titt på MediaMarkts kompletta utbud av desktops resp. laptops alt. vår lista över marknadens bästa dator-köp just nu (denna hittar du på den här sajtens startsida)!

Givetvis erbjuder väletablerade MediaMarkt även ett brett och prisvärt sortiment av bra och billiga datorkomponenter för dig som hellre vill bygga ihop din egen stationära dator samt en mängd annan utrustning som kan behövas! MediaMarkt grundades redan 1979 och är en idag Europas största företag inom sin bransch!

Extrem laptop eller stationär dator?

En extrem laptop passar bäst för dig som tycker att faktorer som mobilitet, utseende och låg strömförbrukning är allra viktigast. Prestanda är något du generellt sett inte behöver oroa dig för, så länge du köper en PC med SSD och inte arbetar med krävande program eller lirar de senaste spelen (då ska du köpa en gaminglaptop). En extrem stationär dator passar bäst för dig som vill ha bästa möjliga prestanda för pengarna, enkelt vill kunna att byta ut komponenter samt inte har något större behov av att ta med dig/flytta runt PC:n mellan t.ex. jobbet och hemmet (finns dock små modeller med en vikt på knappt över 1 kilo, t.ex. Mac mini från Apple).

Vad ska jag tänka på vid köp av en extrem dator?

När du ska köpa ny extrem PC är det viktigaste att hålla utkik efter kampanjpriser och i första hand se till att det ingår en SSD (Solid State Drive). Denna typ av lagringsenhet är betydligt snabbare än en mekanisk hårddisk (HDD). SSD:n är även den komponent som har störst betydelse för datorns generella prestanda! Tänk även på att jämföra processorn mellan de olika modellerna. Processorn kan förvisso bytas ut i de flesta fall, men tänk på att garantin kan påverkas!

Andra delar eller faktorer som är viktiga att ta hänsyn till när du ska köpa en ny extrem laptop är bland annat följande: Internminne, lagringsutrymme, skärm (storlek / upplösning), anslutningar, tjocklek, vikt, batteritid och grafikkort (om du vill kunna köra de senaste PC-spelen med bra flyt). Tänk också på att välja en tillräckligt kraftfull dator för dina behov. Hellre en för snabb PC än en för svag. Det lönar sig oftast i slutändan!

Andra delar eller faktorer som är viktiga att ta hänsyn till när du ska köpa en ny extrem stationär dator är bland annat följande: Internminne, lagringsutrymme, anslutningar och grafikkort (om du vill kunna köra de senaste PC-spelen med bra flyt). Tänk också på att välja en tillräckligt kraftfull dator för dina behov. Hellre en för snabb PC än en för svag. Det lönar sig oftast i slutändan!

Tänk på att du även kan behöva köpa till följande tillbehör (om behov finns): Operativsystem, trådlöst nätverkskort, optisk enhet (DVD) samt kringutrustning såsom bildskärm, mus, tangentbord och högtalare/headset.

Chassi till en extrem stationär dator

Chassi till en extrem stationär PC

Bilden ovan visar "Fractal Design Core 2500" som är ett gediget och prisvärt chassi med gott om utrymme som passar utmärkt för dig som vill bygga ihop en egen extrem stationär dator. Denna modell är bl.a. utrustad med 2 st 120 mm-fläktar, vilket ger ett bra förhållande mellan kylning och ljudnivå. Pris från ca 500 kr.

Se även:

Ta gärna även en närmare titt på MediaMarkts kompletta utbud av laptops som du enklast hittar till genom att klicka på länken nedan:

Ta gärna även en närmare titt på MediaMarkts kompletta utbud av desktops som du enklast hittar till genom att klicka på länken nedan:

Denna sida blev senast uppdaterad: 2019